Густинської ікони Божої Матері

This slideshow requires JavaScript.

Собор священнослужителів та близько тисячі паломників

молились за мир в Україні у день свята Густинської ікони Божої Матері

10 серпня 2023 року, у день вшанування Густинської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, у Свято-Троїцькому Густинському жіночому монастирі пройшли урочистості богослужіння.
Святкову Божественну літургію очолив керуючий Ніжинською єпархією митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент у співслужінні вікарія Ніжинської єпархії єпископа Ладанського Феодосія та вікарія Черкаської єпархії єпископа Корсунь-Шевченківського Антонія.
Архіпастирям також співслужив сонм духовенства із Ніжинської, Чернігівської, Черкаської, Сумської, Роменської, Конотопської, Полтавської, Кременчуцької та Чернівецько-Буковинської єпархій Української Православної Церкви.
За богослужінням молились настоятелька обителі ігуменя Олександра з сестрами, а також настоятелька Ніжинського Введенського жіночого монастиря ігуменя Антонія.
На малому вході, з благословення Предстоятеля УПЦ, з нагоди 30-річчя відновлення Густинського монастиря настоятелька обителі ігуменя Олександра була нагороджена хрестом з прикрасами.
За Літургією архієреї, священники та паломники молились про мир в Україні та про благословення Боже для захисників Вітчизни.
Під час богослужіння владика Климент звернувся до вірян зі словами проповіді та настанови.
На завершення Літургії відбувся святковий Хресний хід із чудотворним образом по території обителі, після чого владика привітав присутніх зі святом та подякував за спільну молитву.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *