День небесного Покровителя митрополита Климента

This slideshow requires JavaScript.

Ніжинська єпархія молитовно відзначила день небесного Покровителя правлячого архієрея митрополита Климента

8 грудня 2023 року, у день, коли свята Церква молитовно вшановує пам’ять священномученика Климента, єпископа Римського, у древньому Свято-Троїцькому Густинському жіночому монастирі відбулась святкова Божественна літургія.

Богослужіння очолив Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Владиці Антонію співслужили: правлячий архієрей Ніжинської єпархії митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент, митрополит Конотопський і Глухівський Роман, єпископ Любецький Никодим, єпископ Ладанський Феодосій, а також викладачі Київської духовної академії, насельники Благовіщенського чоловічого монастиря м. Ніжина та собор духовенства Київської, Ніжинської та Чернігівської єпархій Української Православної Церкви.

За богослужінням молились ігуменії та насельниці жіночіх монастирів єпархії, паломники та парафіяни.

За святковою службою усі разом молились про настання миру в Україні, перед Престолом Божим архієреї просили у Бога милості народу України, воїнам, котрі боронять нашу Батьківщину на полі бою, волонтерам, та всім, хто страждає від війни.

Наприкінці Божественної літургії було звершено святковий молебень, після чого митрополит Антоній від імені Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія та всіх присутніх на богослужінні привітав владику Климента з днем Ангела.
Свого архіпастиря вітали також священнослужителі, чернецтво та парафіяни Ніжинської єпархії.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *