День пам’яті преподобного Серафима Саровського

This slideshow requires JavaScript.

Святкове богослужіння в Густинському монастирі в день пам’яті преподобного Серафима Саровського

15 січня 2024 року, у передсвято Богоявлення та день пам’яті преподобного Серафима Саровського чудотворця, правлячий архієрей митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент з архіпастирським візитом відвідав Свято-Троїцький Густинський жіночий монастир.

У цей день для молитовного поклоніння в обитель було поставлено мощевик з частиною святих мощей апостола Андрія Первозванного.

Митрополит Климент звершив Божественну літургію в Успенському храмі монастиря, за якою Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний Другого Прилуцького церковного округу протоієрей Олександр Котеленець та клірики обителі.

За богослужінням також молилась настоятелька Густинського монастиря ігуменя Олександра, насельниці та паломники обителі.

Під час соборної Літургії духовенство прочитало особливу молитву про мир в Україні та за наших воїнів.

Наприкінці служби відбувся чин славлення перед святими образами. Архіпастир прочитав молитви святому апостолу Андрію Первозванному та преподобному Серафиму Саровському.

У слові проповіді після завершення Літургії владика розповів про життя та подвиги преподобного Серафима.
Наприкінці візиту до обителі архіпастир привітав ігуменю та монахинь з Різдвяними святами та поділився з ними святковими подарунками.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *