Престольне свято Стрітенського собору у Прилуках

This slideshow requires JavaScript.

Правлячий архієрей очолив престольне свято Стрітенського собору у Прилуках

15 лютого 2024 року, у день свята Стрітення Господнього, керуючий Ніжинською єпархією митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент очолив урочисту Божественну літургію у Свято-Стрітенському соборі Стрітенського подвор’я Густинського жіночого монастиря у Прилуках.

Його Високопреосвященству співслужили секретар єпархіального управління протоієрей Валерій Дашко, благочинний 1-го Прилуцького церковного округу протоієрей Миколай Котеленець та священнослужителі монастирського храму.
Дияконський чин очолив архідиякон Ніжинської єпархії о. Андрій Лотанюк.

За богослужінням молились насельниці Свято-Троїцького Густинського жіночого монастиря на чолі з настоятелькою обителі ігуменею Олександрою та численні паломники.

Після читання Євангелія митрополит Климент звернувся до пастви зі словами проповіді. Владика розповів пастві про духовне значення свята Стрітення Господнього.

Богослужбові молитви у цей день підносились про мир на українській землі, за українське військо та народ. Духовенство також помолилось про здоров’я живих та про упокоєння полеглих воїнів-афганців.

Наприкінці Літургії владика звершив освячення стрітенських свічок, після чого привітав настоятельку ігуменю Олександру, духовенство й паломників зі святом та благословив усіх.

Після завершення святкового богослужіння насельниці монастиря приготували для паломників святкову трапезу.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *